Grape Hotel, Wrocław
Przyjazd 01 kwi 2020
Wyjazd 02 kwi 2020
Tło bannera

Degustacje

Specjalnością restauracji jest menu degustacyjne, czyli wieczorny spektakl smaków.

Goście mają do wyboru menu degustacyjne klasyczne oraz wegetariańskie składające się z 7 dań przygotowanych z sezonowych produktów o najwyższej jakości sprowadzanych lokalnie z Polski, jak i z Europy. Jako dopełnienie oraz podkreślenie wszystkich walorów smakowych proponujemy również Degustację Win polegającą na połączeniu win z podstawowymi smakami: ostrym, kwaśnym i słodkim.
Wieczorne menu przygotowane przez Szefa Kuchni to kulinarna przygoda, która jest kwintesencją niepowtarzalnych smaków. 

Menu degustacyjne przy akompaniamencie win zachwyci nawet najbardziej wymagających Gości.

Menu degustacyjne

Menu degustacyjne serwowane jest od poniedziałku do soboty w godzinach 18:00 -20:00, a w niedzielę od godziny 17:00 do godz. 19:00
Wcześniejsza rezerwacja kolacji degustacyjnej jest wymagana.

Menu Degustacyjne Win i alkoholi jest doskonałym uzupełnieniem menu Degustacyjnego. Specjalnie wyselekcjonowane przez naszego sommeliera w pełni uzupełniają gamę smaków i aromatów wybranych dań z menu degustacyjnego.

Menu degustacyjne 7 smaków

Menu degustacyjne wina

amouse bouche

  • tatar wołowy ze słoniną paprykową, suszonym żółtkiem i emulsją cebulową
  • pierogi z rakami i czerwoną soczewicą z veloute dyniowe, parmezanem i marynowanym koprem włoskim
  • krem z topinamburu z mlekiem kokosowym i gremolatą
  • dorsz skrei z puree z marchwi szpeclami, boczniakami, pak choi i wywar z palonej cebuli

intermezzo

  • pierś z perliczki z babką ziemniaczaną, marynowaną kalarepą, faszerowaną kapustą włoską i jusem drobiowym
  • parfait z białego maku z powidłami śliwkowymi i karmelizowaną czekoladą
  • selekcja serów regionalnych z Przemkowa z chutney owocowym i krakersami

7 SMAKÓW

  • Dwór Sieraków, Wódka Pieprzowa, Polska
  • Manos Negras Torrontes ,Salta, Argentyna
  • Farnese Vini, Fiano History, Puglia, Włochy
  • Bernard Reverdy, Sancerre, Sauvignon Blanc, Dolina Loary, Francja
  • Nicolas Potel Bourgogne, Pinot Noir, Burgundia, Francja
  • Beskidzka Karafka Aronia, Beskid Śląski
  • Hollokoi Mihaly, Tokaj Aszu 5 puttonyos, Tokaj, Węgry
cena: 250 zł

7-smaków: 200 zł za osobę

Uprzejmie informujemy, że powyżej 3 osób do rachunku będzie doliczony serwis wysokości 10%.

Zobacz na mapie
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij