CHEF
Orson Hejnowicz człowiek-instytucja, który praktycznie całe swoje życie, poświęcił gastronomii. Jego historia zaczęła się 16 lat temu w Londynie, kroczyła przez wiele gwiazdkowych restauracji, w tym dwie uznane za najlepsze na świecie jak Noma i Geranium. Ostatnie lata, chociaż był głównie związany z Poznaniem, poświęcił na tworzenie nowych konceptów na teranie całego kraju. Jego pełnia smaku, ekspresja i nieszablonowe myślenie, wpisały się w kanon nowej fali polskiej gastronomii. Nie lubi fine dining’u, bo twierdzi, że neobistrowe spojrzenie na gastronomię, spełnia wszystkie elementy, które jedzenie może zapewnić, czyli: smak, wygląd, a przede wszystkim najedzenie do syta. Skąd tyle wie o Wrocławiu? – bo już tu mieszkał i pracował w 5-gwiazdkowym hotelu. Pochodzi z regionu, stąd szeroka wiedza i uznanie dla produktów Dolnego Śląska i Ziemi Lubuskiej. Wraca by rozwinąć coś nowego, w lokalnej gastronomi, sztuce gościnności i we własnym życiu.